Hummus | Domestic Science
  • Set
    422

Jeg er helt tossig med mellemøstens køkken!

Og hummus er ingen undtagelse her. 

Hummus er sådan et lækkert lille hapse-tilbehør-nam-nam, som også kan smides på tapasbordet. Det er således et kæmpe hit i hjemmet men så sandelig også i min madkundskabsundervisning.

Hummus passer nemlig ind i mange kompetenceområder. Det lade sig være bæredygtighed og kikærtens mange fremtidsegenskaber som proteinerstatning, eller måske i sundhedsundervisning, som en sund dip. Sidst men ikke mindst kommer vi ikke uden om måltider og madkulturer, hvor der kan arbejdes med det mellemøstlige køkken eller tapashapsere.

Mulighederne er mange med hummus.

Orv, ej at forglemme madlavning, da krydrings- og tilsmagningseksperimenter med hummus er en mulighed. 

Her følger min grundopskrift.

Men den kan nemt pimpes med chili und so weiter. Det gør vi i min undervisning. 

Hummus1 | Domestic Science

Hummus

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Samlet tid 20 minutter
Retter Tilbehør
Køkken Mellemøsten
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 ds kikærter
  • 50 ml citronsaft
  • 1/2-1 dl olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • 150 g tahini
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk spidskommen

Sådan gør du
 

  • Pil og pres hvidløg
  • Pres de 50 ml citronsaft af en citron.
  • Hæld i kikærterne i en si og skyl dem godt og grundigt.
  • Kom kikærterne i en stavblenderkande eller blender.
  • Tilsæt tahine, spidskommen, salt, hvidløg, citronsaft og 1/2 dl olivenolie.
  • Giv blandingen en ordentlig omgang med blenderen, ind til du har en cremet hummus. Du kan justere konsistensen med lidt mere olivenolie.
  • Smag til med salt, citronsaft og evt. lidt friskkværnet peber.

Velbekomme. 

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide