- 7. august 2023
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set448
Jeg er helt tossig med mellemøstens køkken!
Og hummus er ingen undtagelse her.
Hummus er sådan et lækkert lille hapse-tilbehør-nam-nam, som også kan smides på tapasbordet. Det er således et kæmpe hit i hjemmet men så sandelig også i min madkundskabsundervisning.
Hummus passer nemlig ind i mange kompetenceområder. Det lade sig være bæredygtighed og kikærtens mange fremtidsegenskaber som proteinerstatning, eller måske i sundhedsundervisning, som en sund dip. Sidst men ikke mindst kommer vi ikke uden om måltider og madkulturer, hvor der kan arbejdes med det mellemøstlige køkken eller tapashapsere.
Mulighederne er mange med hummus.
Orv, ej at forglemme madlavning, da krydrings- og tilsmagningseksperimenter med hummus er en mulighed.
Her følger min grundopskrift.
Men den kan nemt pimpes med chili und so weiter. Det gør vi i min undervisning.
Hummus
Christian SvaneIngredienser
- 1 ds kikærter
- 50 ml citronsaft
- 1/2-1 dl olivenolie
- 1-2 fed hvidløg
- 150 g tahini
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk spidskommen
Sådan gør du
- Pil og pres hvidløg
- Pres de 50 ml citronsaft af en citron.
- Hæld i kikærterne i en si og skyl dem godt og grundigt.
- Kom kikærterne i en stavblenderkande eller blender.
- Tilsæt tahine, spidskommen, salt, hvidløg, citronsaft og 1/2 dl olivenolie.
- Giv blandingen en ordentlig omgang med blenderen, ind til du har en cremet hummus. Du kan justere konsistensen med lidt mere olivenolie.
- Smag til med salt, citronsaft og evt. lidt friskkværnet peber.
Velbekomme.